Recruitment Process
Outsourcing (RPO)

Wat is RPO

Recruitment Process Outsourcing (RPO) is een zakelijke praktijk waarbij een organisatie de verantwoordelijkheid voor een deel of alle aspecten van haar wervingsproces uitbesteedt aan een externe dienstverlener. Het doel van RPO is om het wervingsproces efficiënter, effectiever en kostenefficiënter te maken voor de organisatie.

Voordelen

Daarom kies je voor Recruitment
Process Outsourcing

Wervingsactiviteiten

RPO kan betrekking hebben op een breed scala aan werving gerelateerde activiteiten, zoals het opstellen van vacatures, het beoordelen van cv’s, het actief zoeken naar kandidaten, het uitvoeren van sollicitatiegesprekken, het beheren van de kandidaat ervaring en het afhandelen van administratieve taken.

Aanpassing aan de behoeften van de organisatie

De mate van outsourcing kan variëren. Sommige organisaties kunnen ervoor kiezen om slechts specifieke delen van het wervingsproces uit te besteden, terwijl andere alles aan de externe partij overlaten.

Expertise en technologie

Aanbieders van RPO zijn gespecialiseerd in wervingsprocessen en maken gebruik van geavanceerde technologieën en methodologieën om de wervingsinspanningen van de organisatie te verbeteren. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van recruitment software (ATS), data-analyse en talentpoolbeheer.

Kostenbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van RPO is de potentiële kostenbesparing voor de organisatie. Door efficiëntere wervingsprocessen kan een organisatie kosten verminderen in vergelijking met het intern beheren van het volledige wervingsproces.

Daarom Recruiters House

Recruitment dat staat als een huis

Ben je op zoek naar?

  • Optimalisatie en ondersteuning van het volledige recruitment proces;
  • 5 jaar kennis en ervaring;
  • Facturabel per uur of per project.